TOP: Chișinăul este al nouălea cel mai ieftin oraş din Europa pentru străini

Chişinăul este al nouălea cel mai ieftin oraş din Europa pentru străini. Cel puţin asta arată rezultatele unui studiu realizat de site-ul de turism Opitrip.com. Autorii sondajului au luat în considerare costurile pentru cazare, mâncare, transport şi excursii. 

Sondajul arată că pentru un weekend, tariful mediu pentru cazare în Chişinău este de 20 de euro. Pentru mâncare un turist străin cheltuieşte la noi 11 euro şi jumătate, iar pentru transport şi excursii suma ajunge la aproximativ opt euro. Cu toate acestea, cel mai ieftin oraş din Europa este capitala Ucrainei, Kiev. Turiştii care vor vizita pentru un weekend acest oraş vor plăti pentru cazare 12 euro, transportul îi va costa doar 13 eurocenţi, iar pentru mâncare şi excursii cheltuielile se ridică la 20 de euro.

Locul al doilea este completat de Bucureşti. Cel mai mult, 25 de euro, turiştii care ajung în capitala României achită pentru a vizita atracţiile oraşului. Iar pentru mâncare şi cazare suma ajunge la 20 de euro. În top trei s-a situat şi capitala Bulgariei, Sofia. Acolo, pentru mâncare, cazare şi excursii un turist va cheltui, în medie, pentru două zile 30 de euro.  În clasament se mai regăsesc şi Ankara, Belgrad şi Varşovia.

Lasă un comentariu