Silvia Radu, în inspecţie. Edilul interimar al Capitalei a mers să verifice cum decurg lucrările de reparație a drumurilor

Embed:

Drumarii din Capitală muncesc, în aceste zile, fără odihnă, pentru a reuşi să astupe cât mai curând gropile formate pe străzile din oraş. Până acum, aceştia au folosit 560 de tone de asfalt. Astăzi, traficul rutier a fost suspendat pe opt străzi din sectoarele Centru, Rîşcani, Ciocana şi Buiucani, unde au loc lucrări, iar primarul interimar Silvia Radu a mers să verifice cum decurge plombarea gropilor.

Drumarii trebuie să reuşească să astupe gropile de pe străzile principale din oraş până la Paştele Blajinilor.

"Este important ca să meargă lucrările care au demarat aşa cum a fost promis în toate sectoarele, pregătim oraşul de sărbătorile de paşti şi în mod special de Paştele Blajinilor şi nu întrerupem lucrările de reparaţia a drumurilor în absolut toate sectoarele din Chişinău", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Până acum, au fost reabilitaţi cinci kilometri de drum, iar autorităţile locale au cheltuit pentru aceste lucrări 1,5 milioane de lei.

"Bani sunt suficienţi pentru a repara şi sper că în săptămânile următoare să intrăm şi în curţile blocurilor aşa cum am promis locatarilor municipiului Chişinău. Avem 15 echipe care lucrează de zi şi noapte, avem echipe care lucrează în zi la asfaltare şi în noapte la frezarea stratului de uzură", a precizat şeful Direcţiei Transport Public Chişinău, Vitalie Butucel.

"Se lucrează intensiv, în formă de alertă, pentru ca să reuşim până la sărbătorile de paşte care sunt duminică şi luni să reuşim măcar traseul central să fie astupate găurile şi să circule mai uşor", a afirmat pretorul sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur.

Şoferii spun că, după iarnă, şoselele din oraş sunt într-o stare deplorabilă, aşa că încurajează iniţiativa Primăriei.

Astăzi, drumarii au lucrat pe strada Bucureşti şi pe bulevardele Iurie Gagarin şi Dimitrie Cantemir din sectorul Centru.

De asemenea, au fost plombate gropile de pe străzile Socoleni, Calea Moşilor şi Ceucari din sectorul Rîşcani, dar şi de pe străzile Calea Ieşilor şi Meşterul Manole din sectoarele Buiucani şi Ciocana.

Lucrările se vor încheia peste două luni, iar bugetul este de aproape 125 de milioane de lei.

Lasă un comentariu