Tragedia aviatică din Rusia. Cauza prăbuşirii avionului ar putea fi o defecţiune tehnică

Embed:

A fost anunţată o posibilă cauză a tragediei aviatice din Rusia. Anchetatorii presupun că ar fi vorba despre o eroare tehnică, întrucât au stabilit că senzorii de viteză ai avionului indicau date greşite. Echipele de intervenţie au recuperat, până acum, peste 1.500 de fragmente din trupurile victimelor și 500 de bucăți din aparatul de zbor.

Membrii comisiei de anchetă au analizat datele din una dintre cele două cutii negre, care înregistrează parametrii de zbor, şi au stabilit că problemele au apărut la două minute şi jumătate de la decolare, când aeronava se afla la o înălţime de 1.300 de metri. Tabloul de bord indica greşit viteza, după ce senzorii ar fi îngheţat din cauză că nu erau conectaţi la sistemul de încălzire.

Experţii au menţionat că vor cunoaşte mai multe informaţii, după ce vor analiza şi cealaltă cutie neagră, care înregistrează conversaţiile din cabina piloţilor. Reprezentanții companiei aeriene Saratov Airlines, căreia îi aparţinea avionul, au declarat că aeronava a fost verificată înainte de zbor. Conform protocolului, pe perioada anchetei, toate avioanele AN-148 sunt oprite la sol.

Experţii de la uzina Antonov din Ucraina spun că modelul este certificat la nivel internațional și că are un nivel înalt de siguranţă.

"Avioanele AN-148 sunt folosite de forţele guvernamentale, iar unul dintre ele este folosit de președintele Ucrainei. Alte două astfel de avioane operează curse în Coreea de Nord, dintre care unul îl transportă pe Kim Jong Un", a afirmat expertul în aviație Oleksandr Kava.

Între timp, la Moscova a fost organizată o slujbă de pomenire a victimelor accidentului aviatic. Oamenii au realizat o cruce din 71 de candele, câte una pentru fiecare victimă.

Ekaterina Zakladnaia și-a pierdut în catastrofa aviatică mama. Femeia lucra la Moscova ca să-și poată întreține familia și venea acasă, în Orsk de doar două ori pe an. De această dată, însă, ea nu a mai ajuns la copiii ei.

"La început nu am crezut că este vorba despre avionul în care se afla şi mama. Nici acum nu-mi vine să cred, pentru că am fost departe de ea în ultimii trei ani şi vorbeam mai mult la telefon", a zis fiica uneia dintre victime Ekaterina Zakladnaia.

Guvernul rus a majorat suma despăgubirilor care urmează să fie acordate familiilor victimelor până la trei milioane de ruble, echivalentul a 42 de mii de euro.

La bordul avionului care s-a prăbuşit duminică se aflau 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Niciunul nu a supravieţuit.

 

Lasă un comentariu