Traian Băsescu a criticat liderul PAS pentru afirmaţiile sale

Embed:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, condamnă poziţia partidelor moldoveneşti pro-europene din opoziţie. Fostul lider de la Cotroceni susţine că ar fi corect ca acestea să se coalizeze cu oricine este pro-vest, iar dacă sunt suspiciuni de corupție, de acest aspect trebuie să se ocupe procurorii. Declaraţiile au fost făcute la o conferinţă de presă pe care a susţinut-o, ieri, la Chişinău.

"La voi am auzit următoarea trăsnaie: aveți politicieni care stau mai mult în stradă și spun "Nu, noi nu discutăm cu corupții". Oameni buni, România a evoluat din 1990 până în 2007 când am intrat în UE și cu oameni corupți. Nu poţi să le stopezi spunând întâi să nu mai fie niciun corupt și pe urmă eu fac alianțe. Fac alianțe cu oricine este pro-vest prin program asumat, iar de corupție se ocupă procurorii și judecătorii", a spus fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai menţionat că un adevărat lider politic nu are dreptul să-şi critice ţara, indiferent de condiţiile şi circumstanţele în care s-ar afla. Politicianul s-a referit la afirmaţiile făcute de preşedintele PAS, Maia Sandu, în cadrul unei Conferinţe internaţionale desfăşurate în Lituania. Sandu a criticat guvernarea de la Chişinău şi condiţiile din instituţiile de stat din Moldova. 

"Nu sunt adeptul politicienilor care atunci când ies afară își denigrează țara. Eu am vorbit după doamna Maia Sandu și îmi pregătisem un discurs în care să vorbesc și despre progresele Republicii Moldova. Mesajul transmis de doamna Maia Sandu a fost că în Republica Moldova nu se face nimic, este un dezastru în Republica Moldova, nu se întâmplă nimic, păi ne simțeam rău toţi cei care susținusem că Republica Moldova trebuie să primescă acces la Acordul de Asociere, la liberalizarea vizelor", a mai adăugat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Băsescu a comentat şi afirmaţiile Maiei Sandu la congresul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, prin care liderul PAS a menţionat că nu crede în unirea Moldovei cu România, întrucât Uniunea Europeană nu va permite unui stat membru să înghită un alt teritoriu. 

"Uniunea Europeană a fost de acord ca Germania să înghită Germania de Est, Uniunea Europeană niciodată nu merge cu dublă măsură, dar ce vă pot spune că nu va accepta UE, extinderea spre est", a mai precizat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Partidul Unitate Naţională, a cărui președinte de onoare este Traian Băsescu, a organizat o conferinţă de presă la Chişinău, în cadrul căreia şi-a prezentat prerogativele politice.

La eveniment, fostul preşedinte al României a anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă va boicota referendumul de demitere a primarului suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Lasă un comentariu