Transplant cu scandal în România. Actorul Alexandru Arşinel a fost audiat de procurori

Embed:

Celebrul actor român Alexandru Arşinel s-a pomenit în mijlocul unui scandal cu iz penal, din cauza transplantului renal pe care l-a suferit acum 4 ani. Procurorii l-au audiat, astăzi, pe artist, în calitate de martor, în dosarul intentat pe numele chirurgului Mihai Lucan, care l-a operat pe Arşinel. Şi asta după ce un senator a lansat acuzaţii că artistul a fost favorizat ilegal şi că i-a fost transplantat un organ destinat unei fetiţe, fapt respins de actor şi chirurg.

După aproape patru ore de audieri, Alexandru Arşinel, a declarat presei că îi poartă recunoştinţă medicului, cercetat acum pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. 

Actorul român a declarat că procurorii au vrut să ştie mai multe despre operaţia de transplant şi despre contextul în care a fost făcută. Arşinel a mai spus că nu are nimic să le reproşeze procurorilor.

Cât ţine de acuzaţia că ar fi fost favorizat de medic, în defavoarea altor pacienţi care aşteptau un rinichi, Arşinel a declarat că înainte de operaţie rinichii săi funcţionau la capacitatea de doar 7%.

În 2013, când au fost lansate acuzaţii similare, chirugul Lucan a explicat că nu l-a pus pe Arşinel în lista de aşteptare pentru că reprezintă o valoare socială.

În dosarul chirigului Mihai Lucan au mai fost audiaţi, printre alţii, fostul premier român Emil Boc şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

Lasă un comentariu