Trei ani de la tragedia din Donbass. Un monument dedicat victimelor zborului MH17 a fost inaugurat

Embed:

Rusia va trebui să răspundă pentru doborârea avionului malaezian MH17, care s-a prăbuşit în Donbass pe 17 iulie 2014. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, într-o postare pe pagina sa de facebook, cu ocazia comemorării a trei ani de la tragedia aviatică, care s-a soldat cu 298 de morţi.

Poroşenko a subliniat că aceasta a fost o crimă flagrantă, care ar fi putut fi evitată dacă nu ar fi existat agresiune, echipament și militari din Rusia. 

Între timp, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a cerut o cooperare internațională în investigarea cazului și depistarea celor care se fac vinovați de doborârea avionului malaezian.

Astăzi, la Donbass, a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor catastrofei aviatice, în locul unde s-a prăbușit aparatul de zbor. Acolo a fost inaugurat și un monument dedicat celor 298 de morți. La eveniment au participat peste 500 de oameni din regiunea separatistă, care au cerut Kievului să-și asume vina pentru producerea catastrofei.

Un alt monument, dedicat victimelor tragediei aviatice, a fost inaugurat, astăzi, în Olanda, ţara din care erau originare 192 dintre victime. La eveniment a participat și premierul olandez Mark Rutte.

Avionul MH17 zbura din Olanda în Kuala Lumpur, când a fost doborât de o rachetă de tip Buk, în spațiul aerian al Ucrainei, deasupra Donbassului. Toți cei 298 de oameni aflați la bord au decedat. Autoritățile de la Kiev au învinuit de producerea tragediei separatiștii proruși și Moscova, care au negat implicarea și au lansat acuzații la adresa conducerii ucrainene.

O Echipă de Anchetă Comună, formată din specialişti din Belgia, Australia, Malaezia, Olanda și Ucraina încearcă să depisteze cine se face vinovat de nenorocire.

Lasă un comentariu