Trump a ajuns în China. Preşedintele SUA efectuează un turneu de 11 zile în Asia

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, a ajuns în China, în cadrul turneului său de 11 zile în Asia. Cuplul prezidenţial a fost întâmpinat cu mare fast şi a beneficiat de un amplu program cultural.  

A urmat o întâlnire cu liderul de la Beijing, Xi Jinping, care l-a însoţit pe Trump în Oraşul Interzis, reşedinţa foştilor împăraţi ai Chinei. Preşedintele american s-a declarat încântat de tot ce a văzut. 

Oficialii vor discuta despre situaţia din peninsula coreeană în contextul ameninţărilor constante ale regimului de la Phenian la adresa vecinilor săi şi a Statelor Unite.

Un alt subiect spinos îl constituie schimburile comerciale dintre SUA şi China, care au ajuns la un deficit anual de peste 340 de miliarde de dolari.

De altfel, reducerea deficitului balanţei comerciale a fost una dintre temele majore ale campaniei electorale a lui Donald Trump.

Preşedintele american a ajuns în China din Coreea de Sud, acolo unde a ţinut un discurs de la tribuna Adunării Naţionale. Liderul de la Casa Alba a avertizat regimul nord-coreean să nu subestimeze puterea Statelor Unite.

"Nu ne vom lăsa intimidaţi. Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord", a spus președintele SUA, Donald Trump.

În discursul său, Trump a cerut Rusiei şi Chinei să înceteze să mai susţină Coreea de Nord.

Lasă un comentariu