Trump, aproape de Phenian. Preşedintele SUA se află într-o vizită în Coreea de Sud

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, cel mai mare duşman al Coreei de Nord, este foarte aproape de Phenian.

Liderul de la Casa Albă se află într-o vizită de două zile în Coreea de Sud. Imediat ce a aterizat la Seul, oficialul a urcat într-un elicopter care l-a dus la baza militară Humphreys, unde sunt dislocate trupe americane. În cadrul unui discurs, el le-a mulţumit militarilor pentru muncă şi devotament.

"Ne vom întâlni cu mai mulţi generali şi vom discuta despre situaţia din Coreea de Nord. Cred că vom găsi răspunsuri la mai multe întrebări care au apărut de-a lungul timpului. Totul va funcţiona, trebuie să funcţioneze", a declarat președintele SUA, Donald Trump.

Trump a luat prânzul împreună cu soldaţii.

După ce a vizitat baza, Trump s-a întors la Seul, undeva avea programată o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In.

Discuţiile celor doi lideri de stat se vor axa în special pe relațiile comerciale bilaterale şi amenințarea nord-coreeană. De vizita preşedintelui american în Coreea de Sud nu se bucură însă toţi cetăţenii. Zeci de oameni au protestat faţă de Trump şi au declarat că nu-şi doresc război. 

În septembrie, de la tribuna Adunării ONU, preşedintele Statelor Unite a avertizat Coreea de Nord cu distrugere totală şi l-a numit pe dictatorul Kim Jong-Un "omul-rachetă".

Declaraţia l-a înfuriat la culme pe liderul nord-coreean, care, în replică, a spus despre Donald Trump că este deranjat mintal și a afirmat că îl va face să plătească scump pentru aceste ameninţări.

Turneul preşedintelui american în Asia va dura 12 zile.

Lasă un comentariu