Trump în vizită oficială. Liderul de la Casa Albă va participa la parada militară

Embed:

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a sosit astăzi la Paris, la invitația președintelui francez, Emmanuel Macron. El va asista, împreună cu soția sa Melania, la parada militară ce va organizată în data de 14 Iulie, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Este deja a patra oară când cei doi lideri mondiali se întâlnesc.

Președintele american, Donald Trump, nu a fost întâmpinat pe aeroport de către omologul său francez, Emmanuel Macron. În timp ce șeful de la Casa Albă cobora din avion, liderul din Hexagon o întâmpina la Palatul Elysee pe cancelarul german, Angela Merkel. Ea a venit în Franţa pentru a participa la reuniunea Consiliului ministerial franco-german.

Trump și Macron au făcut astăzi o vizită la Domul Invalizilor. Ei au fost întâmpinați cu fanfară. 

După vizita la Les Invalides, unde se află mormântul lui Napoleon, cei doi şefi de stat au plecat la Palatul Elysee. Trump i-a oferit lui Macron o plimbare cu ”The Beast”, numele impozantei limuzine blindate a şefilor statului american.

Cei doi lideri de stat au avut și o discuție privată, urmată de o conferință de presă. În cadrul acesteia, oficialii au anunţat că ţările lor vor colabora în lupta împotriva terorismului.  În timp ce liderii de stat au discutat probleme mondiale, prima doamnă a Franței și cea a Statelor Unite au mers la Catedrala Notre Dame.

Melania Trump a făcut o vizită și la cel mai mare spital de pediatrie din Franţa.

Prima doamnă de la Casa Albă a discutat cu micii pacienţi.

Preşedintele american şi soţia sa vor cina cu cuplul prezidenţial francez la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Julies Verne. Localul se află în apropiere de Turnul Eiffel și oferă clienţilor o privelişte de neuitat.

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani, când un președinte american va asista la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Franței. Parada din 14 iulie de la Arcul de Triumf și Piața Concorde, va marca, în acest an, împlinirea a o sută de ani de când Statele Unite s-au alăturat Aliaților în Primul Război Mondial.

Lasă un comentariu