Trump: Militarii americani şi cei japonezi se antrenează împreună, lucrează împreună şi îşi vor uni eforturile pentru a apăra securitatea şi suveranitatea ambelor ţări

Embed:

Prietenia dintre Statele Unite și Japonia este mai puternică decât a fost vreodată. Cele două țări vor continua să coopereze atât diplomatic, cât și economic și militar, mai ales împotriva agresiunii Coreei de Nord.

Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele american, Donald Trump, după vizita sa oficială la Tokyo, unde s-a întâlnit cu premierul japonez, Shinzo Abe. 

"Statele Unite sunt alături de poporul japonez împotriva ameninţării nord-coreene. Militarii americani şi cei japonezi se antrenează împreună, lucrează împreună şi îşi vor uni eforturile pentru a apăra securitatea şi suveranitatea ambelor ţări", a declarat președintele american, Donald Trump.

"În ceea ce priveşte doborârea proiectilelor care ar putea veni dinspre Coreea de Nord, le vom doborî dacă va fi necesar. Dar vom coordona totul cu Statele Unite, chiar şi doborârea rachetelor Phenianului", a menționat premierul japonez, Shinzo Abe.

Cei doi oficiali au participat la un dineu, după care s-au plimbat împreună în preajma unui iaz. Ei au primit câte o cutie cu hrană pentru pești, pe care Donald Trump a vărsat-o imediat, stârnind astfel amuzamentul internauților.

Ulterior, liderul de la Casa Albă, împreună cu soția sa Melania, s-au întâlnit cu regele japonez Akihito și regina Michiko. Preşedintele american i-a salutat cu o strângere ușoară de mână și cu o aplecare discretă a capului.

Trump şi-a început, în Japonia, turneul său de 12 zile în Asia, cel mai lung al unui președinte american, de la George Bush Senior în 1991-1992. Mâine, acesta va vizita Coreea de Sud.

Lasă un comentariu