Tupeu de deputat. Un ales PSRM a cerut să-i fie adresate întrebările în rusă

Embed:

Vă rog să-mi adresaţi întrebările în limba rusă. Este rugămintea unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, care susţine că nu cunoaşte limba română. Elena Hrenova a transmis rugămintea de la tribuna Legislativului, înainte de a începe prezentarea unui proiect de lege. Deputaţii au refuzat însă să-i facă pe plac alesului socialist.

"Vă rog, întrebările să mi le adresaţi în limba rusă, pentru că ştiu că vorbiţi şi cunoaşteţi bine această limbă. Eu vorbesc puţin limba de stat. Eu am urmat două cursuri în limba de stat. Eu, desigur, că voi învăţa limba, dar vă rog să vorbiţi cu mine în limba rusă", a spus deputatul PSRM, Elena Hrenova.

Deputaţii au ignorat, însă, rugămintea deputatului şi i-au adresat întrebările în limba română.

"Eu am să vorbesc totuși în limba română, mai ales că, slavă Domnului, sunt 34 de deputați care am făcut și sesizarea la Curtea Constituțională pentru a schimba articolul", a spus deputatul PL, Lilian Carp.

Elena Hrenova nu a mai insistat şi pentru a înţelege ce vorbesc ceilalţi deputaţi a făcut uz de serviciile traducătorilor.

Peste 1,5 milioane de lei au fost cheltuiţi anul trecut pentru traducerea actelor legislative, puse la dispoziţia deputaţilor care nu cunosc limba română.

Lasă un comentariu