Turneu în Asia. Donald Trump s-a întâlnit cu premierul nipon, Shinzo Abe

Preşedintele american Donald Trump a ajuns în Japonia, în cadrul primului său turneu în Asia. Liderul de la Casa Albă şi soţia sa Melania au fost întâmpinaţi pe aeroportul din Tokyo de mai mulţi oficiali japonezi, de zeci de militari americani, dar şi de o formaţie de interpreţi care au cântat în limba engleză.

Întrevederea cu premierul Shinzo Abe a fost cel mai important eveniment de pe agenda şefului de la Casa Albă. El şi-a început vizita în arhipelagul nipon cu o partidă de golf cu oficialul japonez.

Partida are o semnificație specială pentru Shinzo Abe. În urmă cu 60 de ani, bunicul său, Nobusuke Kishi, prim-ministru pe atunci, a jucat o partidă de golf cu președintele american Dwight Eisenhower. Abe a calificat vizita lui Trump în Japonia drept una istorică.

În cadrul întrevederii, cei doi au discutat mai multe subiecte importante, însă principalul a fost  programul nucelar al Phenianului. 

"Salut cu sinceritate vizita istorică a preşedintelui Donald Trump în Japonia. Sperăm să consolidăm în continuare alianța SUA-Japonia bazată pe prietenie și încredere", a spus premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Donald Trump a vizitat şi baza militară americană Yokota, unde a ţinut un discurs în faţa soldaţilor. 

"Sunt onorat să mă aflu astăzi aici, în acestă ţară frumoasă, baştina oamenilor extraordinari din Japonia. Japonia este un partener preţios şi un aliat crucial al Statelor Unite", a afirmat președintele SUA, Donald Trump.

Prezenţa lui Trump în Japonia nu este pe placul Phenianului. Regimul comunist a catalogat drept scandaloasă vizita liderului de la Casa Albă în Asia şi exclude orice discuţie cu privire la limitarea înarmărilor nucleare.

În 8 noiembrie, Donald Trump urmează să meargă la Beijing. Călătoria din Asia, care va dura 12 zile, este cel mai lung turneu efectuat de către un preşedinte american în ultimii 25 de ani.

În perioada 7-8 noiembrie, preşedintele american se va afla în Seul, unde are programate întâlniri cu omologul său sud-coreean. El va încerca să obţină sprijin pentru a face presiuni asupra dictatorului Kim Jong-Un.

Lasă un comentariu