Ucraina, lovită de un val de frig şi ninosori: Şcolile au fost închise

Embed:

Ninsoarea şi frigul au pus stăpânire pe Ucraina. În regiunile Harkov şi Dnipropetrovsk, şcolile au fost închise, din cauza schimbării bruşte a vremii. Meteorologii spun că fenomenul este straniu pentru această perioadă şi, cel mai probabil, temperaturile vor bate un nou record. 

De dimineaţă în Ucraina ninge ca în mijlocul iernii. Mercurul  termometrelor a coborât până la minus trei grade, iar stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri opt centimetri. Autorităţile au reconectat spitalele la căldură şi i-au îndemnat pe şoferi să fie mai precauţi. 

Potrivit meteorologilor vremea se va îmbunătăţi de sâmbătă. 

"Astfel de cicloane se formează iarna sau în martie. Minime de minus două grade s-au înregistrat în luna aprilie a anului 2009. Conform prognozelor noastre, acest record va fi bătut", a declarat un meteorolog.

Şi românii au parte de vreme rea. În Carpaţii Meridionali şi Orientali se anunţă ninsori puternice şi rafale de până la 90 de kilometri pe oră. Iar în judeţul Gorj a fost emis Cod Galben şi Portocaliu de ninsoare şi vânt. Autorităţile au mobilizat două mii de pompieri, în caz de situaţii excepţionale.

Lasă un comentariu