Ultima tranșă, oferită. Moldova a primit ultimele 40 milioane de euro, din partea României

Embed:

Ultima tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro a fost oferită astăzi Moldovei de către guvernul de la Bucureşti. Potrivit Ministerului Finanțelor, pe contul instituției au fost transferate 40 de milioane de euro.

Potrivit autorităților, banii vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute în bugetul de stat. Anunţul privind oferirea ultimei tranşe din împrumutul de 150 de milioane de euro a fost făcut acum cinci zile de preşedintele român Klauss Iohannis în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip la NEW York.

Atunci preşedintele român a declarat că în pofida unei perioade complicate premierul a reuşit să conducă Guvernul cu cinste.

Într-o postare pe o rețea de socializare, premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru suportul financiar acordat. Acesta a menționat că, de facto, cooperarea cu România a fost și este una foarte strânsă, iar banii din împrumut vor fi folosiți în scopul îmbunătățirii vieții cetățenilor moldoveni.

Prima tranșă, în valoare de 60 milioane de euro, a fost oferită Moldovei anul trecut în luna august. Iar cea de-a doua, de 50 de milioane de euro, la începutul acestui an, în luna februarie.

Lasă un comentariu