Ultimele pregătiri! Oamenii au făcut cumpărături în ajun de Paşte

Embed:

Magazinele şi pieţele din Capitală au devenit astăzi adevărate furnicare. Moldovenii au făcut astăzi ultimele cumpărături înainte de Paşte. Şi gospodinele de la sate au scos ultimii cozonaci din cuptoare şi au pregătit coşul care va fi sfinţit în noaptea Învierii.

Aglomeraţie mare la pieţele din Capitală. Cele mai mari cozi s-au format la tarabele cu legume.

Şi ouăle proaspete, dar şi carnea, au fost la mare căutare.  

Pregătirile de Paşte au fost pe ultima sută de metri şi în gospodăriile din sate. Tatiana Chiveri, din Băhrineşti, Floreşti, spune că  prepară, în fiecare an, de una singură toate bucatele.

"Iepure am să coc în rolă. Vinugret, seleodcă. Azi până seara facem toate bucatele", a zis locuitoarea satului Băhrineşti, raionul Floreşti, Tatiana Chiveri.

De pe masa de sărbătoare nu va lipsi nici tradiţionala friptură de miel.

"Îl pun în ceaun la un litru de vin trebuie două kilograme de carne. Ceapă şi mirodenii chiperi, mirositoare ceva", a zis locuitoarea satului Băhrineşti, raionul Floreşti, Tatiana Chiveri.

După ce termină treburile în bucătărie, gospodina pregăteşte coşul pe care il va lua la biserică în noaptea Învierii.

"Punem păscuţa. Punem câteva ouă. La fiecare câte unul. Punem o bucăţică de caş de oi şi o găinuşă", a afirmat locuitoarea satului Băhrineşti, raionul Floreşti, Tatiana Chiveri.

Aproape de miezul nopţii, creştinii ortodocşi vor merge la biserică, unde vor asista la slujba de Înviere, iar spre dimineaţă vor gusta din bucatele sfinţite.

Lasă un comentariu