Un apartament din Nisporeni a explodat, după ce proprietarul acestuia a încercat să aprindă o țigară. Bărbatul a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului

Embed:

Un bărbat de 36 de ani din oraşul Nisporeni a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, în urma unei explozii. Deflagraţia s-a produs, în această dimineaţă, în apartamentul victimei, în momentul în care aceasta ar fi încercat să-şi aprindă o ţigară în baie, unde s-a produs o scurgere de gaze.

În momentul producerii exploziei, în locuinţă se aflau și cei doi copii ai bărbatului, care, din fericire, au scăpat nevătămați.

Soţia bărbatului spune că deflagraţia s-ar fi produs de la o butelie de gaz conectată la un aragaz care a funcţionat toată noaptea, pentru a usca pereţii din baie, unde familia făcea reparaţie.

"A închis şi uşile şi ferestrele s-a stins plitca şi gazul a ieşit. Şi când a intrat cu ţigara a buhnit", a spus soția victimei, Svetlana Petrici.

În urma exploziei, bărbatul a fost aruncat la câțiva metri. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul raional din Nisporeni şi internat la Reanimare. Potrivit medicilor, pacientul se află în stare gravă, dar stabilă, aşa că urmează să fie transferat la Centrul de Combustie din Capitală.

"Pacientul a primit atât arsuri prin flacără, cât şi contuzie în rezultatul valului de compresie în rezultatul explodării. Ne dăm seama că deflagraţia asta a fost puternică pentru că s-a smuls uşa de la baie şi a fost aruncată", a menționat medicul chirurg, Spitalul Raional Nisporeni, Eugen Florea.

În momentul producerii deflagraţiei, în locuinţă se aflau şi cele două fiice ale bărbatului, care au patru și, respectiv, șase ani.

"Fetele erau cu dânsul acasă că încă ziceam că Doamne fereşte să fi explodat şi balonul. Baia este aici, dar fetele erau mai în fund. Fetele l-au văzut ars ieşea pară din el", a mai adăugat soția victimei, Svetlana Petrici.

O explozie similară, provocată la fel de o butelie de gaz, s-a produs sâmbătă, în satul Floreni din raionul Anenii Noi. În urma deflagraţiei, un tânăr de 21 de ani a ajuns la Centrul de Combustii din Capitală cu arsuri.

Lasă un comentariu