Menu

Un bărbat fost condamnat la pușcărie pentru că a citit conversațiile private ale iubitei lui. Sfatul avocatului

Recent, titlurile din presa română explodau cu știrea despre un bărbat care a fost condamnat la doi ani de pușcărie pentru că, din gelozie, a citit conversațiile private ale iubitei lui. Am fost curioși să înțelegem ce se poate întâmpla în Moldova în așa cazuri și ce măsuri putem să luăm, dacă suntem victimele unui asemenea abuz. 

De câte ori v-ați uitat pe telefonul partenerului de viață, a colegului sau chiar a copiilor voștri? Niciodată? Atunci chiar meritați un premiu pentru corectitudine, dar studiile internaționale arată că 2/3 din oameni fac acest lucru și deși nu toți știm asta, conversațiile sunt private, iar dacă cineva ne violează acest drept, poate fi condamnat penal. 

Deși în momentul în care ne apare ideea de a accesa discuțiile private ale unei persoane ni se pare că nu comitem nimic grav, legea penală spune altceva. 

Există și cazuri când infractorul poate primi până la 3 ani de pușcărie, doar atunci când folosește mijloace speciale de captare a informațiilor pentru a sparge un cont, adică resurse de stat. Dacă însă vă confruntați cu o situație mai simplă, iată care sunt primii pași pe care să-i urmați.

Ora, locația și adresa IP de unde a fost accesat contul dvs vă pot ajuta să localizați mai ușor infractorul. După ce ați făcut asta, asigurați-vă că ați schimbat toate parolele și nu mai lăsați telefonul sau calculatorul pornit, indiferent de locul în care vă aflați.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.