Un camion a intrat în mulţime la Stockholm. Trei morţi şi opt răniţi

Embed:

Cel puţin trei oameni au murit, iar opt au fost răniţi, în urma unui atentat terorist care a zguduit, astăzi, capitala Suediei, Stockholm. Un camion a intrat în plină viteză în oamenii care se aflau pe o stradă pietonală din oraş. Ulterior, maşina de mare tonaj a intrat într-un mall.Atacul, care nu a fost, deocamdată, revendicat de nicio grupare teroristă, este similar cu cele din Nisa, Londra şi Berlin.

Potrivit premierului suedez, toate indiciile arată că ar fi vorba despre un atentat terorist.

"Autorităţile fac tot posibilul pentru a afla ce s-a întâmplat. Îndemn oamenii să fie foarte atenţi şi să urmărească anunţurile poliţiei. Suntem cu gândul la victimele acestui atentat terorist monstruos şi la familiile lor", a spus prim-ministrul Suediei, Stefan Lofven.

Poliţia a reţinut un bărbat, bănuit că ar fi condus camionul, însă ulterior s-a stabilit că nu el se afla la volan, aşa că a fost eliberat.

În această după-amiază, autorităţile suedeze au făcut publică o imagine cu principalul suspect în acest caz.

Potrivit presei locale, atacatorul a furat camionul, în timp ce şoferul descărca un lot de bere la un restaurant din Stockholm. Un post de radio local anunţă că în zonă s-ar fi auzit şi focuri de armă. În urma atacului, staţiile de metrou şi gara din preajmă au fost închise.

Lasă un comentariu