Un colecţionar din Moldova a ajuns în Cartea Recordurilor Guiness cu o hartă realizată din peste 160.000 de monede

Embed:

Un colecţionar din ţara noastră a realizat o hartă a Moldovei din peste 160 de mii de monede. Ea a fost desemnată cea mai mare hartă de acest fel din lume şi a ajuns, astfel, în Cartea Recordurilor Guiness. Cum a fost creată harta, au aflat colegii noştri de la Prima Oră.

Harta din monede a fost realizată în anul 2011 de colecţionarul Petru Costin. Bărbatul spune că ideea nu i-a venit lui, ci preşedintelui Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, după ce i-a văzut impresionanta colecţie de monede, care cântăreşte peste o jumătate de tonă.

"Văzând o ladă plină, plină cu monede, ia Costin, hai să executăm un proiect interesant care ar putea să aratăm țara noastră în diferite țări", a afirmat colecţionarul Petru Costin.

Zis şi făcut. Harta a fost realizată în doar şase ore, în colaborare cu elevii liceului Academiei de Ştiinţe. Cu această hartă, colecţionarul a reuşit să aducă Moldova pe paginile Cărţii Recordurilor Guiness.

"Au fost expuse 164 de mii 200 de monede, în ziua când a fost expusă acest record, am primit răspuns de la comisia recordurilor Guiness că așa hartă în lume nu este", a zis colecţionarul Petru Costin.

Monedele preţioase au atras, însă, nu doar privirile admiratorilor, dar şi a răufăcătorilor, care au încercat să le fure.

"Când a fost expusă această hartă în multe expoziții erau și răufăcători care au văzut că sunt din secolul 9 și au încercat chiar să le taie de pe hartă", a spus colecţionarul Petru Costin.

Harta inedită a fost expusă de mai multe ori în România şi Ucraina.

Lasă un comentariu