Un elev din Capitală a fost muşcat de un bulldog francez rătăcit chiar pe coridorul şcolii

Embed:

Un elev, în vârstă de 8 ani, a fost muşcat de un câine chiar pe coridorul şcolii. Din fericire, băiatul a scăpat cu o rană uşoară şi o sperietură. Incidentul a avut loc, astăzi, la Liceul "Olimp" din sectorul Ciocana al Capitalei, în timp ce proprietara îşi plimba căţelul de rasa bulldog francez fără lesă. Femeia a fost amendată cu 300 de lei.

Incidentul a avut loc dimineața, după ce elevii au participat la o simulare de incendiu în curtea liceului. Când copiii au intrat în școală, câinele a mers după ei. Şase elevi din clasele primare s-au jucat cu animalul, iar unul dintre ei a fost muşcat.

Şi această fată spune că patrupedul a zgâriat-o când a încercat să-l mângâie. 

În timp ce poliţia înregistra cazul, câinele a fost închis în toaleta şcolii.

Deşi câinele are făcute toate vaccinurile necesare, elevii au fost examinați de medic, iar, sâmbătă, toţi şase vor merge la Centrul medicilor de familie, pentru verificări suplimentare. 

"Vaccin contra rabiei ce s-a petrecut în data de 4 mai 2017. Copiii nu sunt supuși pericolului de a fi contaminați de virusul rabiei. Oricum, câinele va fi sub supraveghere timp de zece zile", a spus inspectorul principal, Siguranţa Alimentelor, Chişinău, Sergiu Barbu.

"Proprietarii câinilor trebuie să asigure cu botniță și curălușă. Agent constatator în domeniu este Agenția pentru Siguranța Alimentelor", a zis poliţistul, IP Ciocana, Sergiu Curajos.

La liceul Teoretic "Olimp" învață peste 800 de elevi.

Lasă un comentariu