Un minor din raionul Râşcani este suspectat că a ucis cu sânge rece o bătrână de 84 de ani

Embed:

Un minor de 14 ani din satul Boroşenii Noi, raionul Râşcani, este suspectat că ar fi ucis cu sânge rece o bătrână de 84 de ani. Corpul neînsufleţit al femeii a fost descoperit de asistentul social din localitate. Potrivit poliţiei, băiatul a intrat în locuinţă în timp ce bătrâna dormea şi a vrut să-i fure banii. Adolescentul a fost arestat pentru 30 de zile.

Crima s-a produs aici în jurul orei 02:00 dimineaţa. Adolescentul a intrat în casa rudei sale, pentru a-i fura banii. Femeia s-a trezit, însă, şi a încercat să-l oprească. Fără a sta pe gânduri, băiatul a luat cuţitul de bucătărie şi i l-a înfipt de câteva ori în piept. 

Casa în care locuia bătrâna se află la marginea satului, iar vecinii spun că nu au auzit nimic. 

Colegii de clasă ai băiatului suspectat că ar fi ucis bătrâna spun că acesta lipsea foarte des de la ore. Totuşi, ei nu cred că adolescentul ar putea comite o crimă.

Directoarea liceului spune că băiatul provine dintr-o familie defavorizată. Acesta locuieşte cu mama sa şi cu doi fraţi.

"Când venea la lecţii nu prezenta un comportament problematic sau să fie agresiv pe parcursul orelor. Permanent a fost un copil liniştit. Unica problemă este că provine dintr-o familie social-vulnerabilă şi chiar dacă venea la lecţii, stătea primele două ore şi fugea", a spus directoarea gimnaziului din Boroşenii Noi, Lilia Lupăcescu.

Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

"Este o persoană reţinută, astăzi în privinţa persoanei a fost eliberat un mandat de arestare pentru un termen de 30 de zile. Este iniţiată urmărirea penală în baza articolului 145, articolul 2 din Codul penal al RM, omorul intenţionat al unei persoane", a zis procurorul raionul Rîşcani, Sergiu Crețu.

Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă până la zece ani de puşcărie.

Lasă un comentariu