Un moldovean este acuzat în SUA că ar face parte din organizația Infraud. Concetățeanul ar fi cauzat pierderi de peste 530 de milioane de dolari

Embed:

Un moldovean este acuzat în SUA că ar face parte din Infraud, o organizație internațională specializată în crimele cibernetice. Aceasta a cauzat pierderi de peste 530 de milioane de dolari.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a făcut o listă cu 36 de membri ai grupării, pe numele cărora au fost eliberate acte de acuzare pentru implicarea în achiziționarea, vânzarea și difuzarea la scară mondială a identităților furate, carduri bancare, informații de identificare personală și alte produse de contrabandă cibernetică. 

Printre ei se numără și conaționalul de 28 de ani. Totodată, 13 membri ai organizației Infraud au fost deja arestați de autoritățile americane. Aceștia s-au dovedit a fi cetățeni ai SUA, Marii Britanii, Australiei, Franței, Italiei, Kosovo și Serbiei.

Gruparea Infraud a fost creată în 2010 de un cetățean ucrainean, cunoscut în lumea hackerilor drept Obnon. Acesta este dat în căutare internațională.

Lasă un comentariu