Un nou ambasador al UE. Peter Michalko şi-a prezentat scrisorile de acreditare

Embed:

Noul ambasador al Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Preşedinţie. Diplomatul a avut, astăzi, o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon, care i-a urat succes în activitate.

După ce au dat mâna, însă, preşedintele ţării a afişat o atitudine negativă faţă de Uniunea Europeană. În cadrul unei conferinţe de presă, Dodon a anunţat că nu va accepta propunerea democraţilor de a include obiectivul integrării europene în Constituţia ţării noastre.

"Am onoarea să vă prezint scrisorile de acreditare cu care preşedintele Consiliului şi preşedintele Comisiei Europene mă acreditează ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar", a afirmat şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Preşedinţiei au menţionat că Igor Dodon şi-a exprimat încrederea că relaţiile de cooperare cu Uniunea Europeană vor continua. Ulterior, Dodon a anunţat, însă, că nu va accepta propunerea preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, de a introduce în Constituţie obiectivul integrării europene.

"Dacă majoritatea parlamentară va insista pe acest subiect, noi vom bloca cu toate pârghiile posibile. Plahotniuc actionează în interesele, nu ştiu, americanilor poate", a spus preşedintele ţării, Igor Dodon.

Ieri, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunţat că formaţiunea vrea ca Legea Supremă să fie modificată, astfel încât obiectivul integrării europene să fie prevăzut expres în Constituţie. În acest sens a fost pregătit un proiect de lege.

Lasă un comentariu