Un nou atac cibernetic! Hackerii au furat un film nou de la compania "Walt Disney"

Embed:

Hackerii au dat o nouă lovitură. De această dată virusul numit "WannaCry", în traducere - "vreau să plâng", a afectat baza de date a Walt Disney - una dintre cele mai mari companii de producție cinematografică din lume.  

Directorul executiv al companiei, Bob Iger, a declarat că infractorii cibernetici ar fi sustras un film, care urmează a fi lansat în această lună, şi amenință că vor publica secvențe din peliculă, dacă Walt Disney nu va plăti o sumă uriaşă de bani.  

Bob Iger nu a precizat despre ce film este vorba, dar presa americană scrie că ar putea fi cel de-al cincilea episod din franciza „Piraţii din Caraibe”, care urmează a fi lansat pe 26 mai.

Un atac similar a avut loc, la sfârșitul lunii aprilie, asupra cinematografului online Netflix. Hackerii au furat și au publicat zece episoade noi a serialului "Orange Is the New Black", după ce compania a refuzat să achite răscumpărarea.

Între timp, reprezentanți de la Casa Albă au anunţat că numărul victimelor atacului cibernetic a crescut de la 200 la 300 de mii.

Virusul "WannaCry" a afectat calculatoare din peste 150 de țări, inclusiv din Moldova. Inginerii în domeniul securităţii informatice susțin că în acest atac ar putea fi implicată Coreea de Nord, însă este prematur să facă acuzații directe.

Lasă un comentariu