Un nou eşec. Moldova a pierdut cu 0:1 meciul cu Austria

Embed:

Naţionala noastră de fotbal a încheiat cu o înfrângere preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor. Moldova a pierdut aseară acasă cu 0 la 1 în faţa Austriei. Jucatorii nostri au încheiat grupa D preliminară pe ultimul loc, cu două puncte la activ. 

Selecţionata Moldovei a jucat din minutul 55 cu un jucător mai puţin în teren, după ce Artur Ioniţă a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.
Singurul gol al meciului a fost marcat de Louis Schaub în minutul 69.

"Tricolorii" au ratat două ocazii uriaşe de a înscrie în fiecare repriză, ambele prin Eugeniu Cociuc.

Reprezentativa Moldovei a încheiat campania preliminară pentru Campionatul Mondial pe ultimul loc în grupa D. În cele 10 meciuri jucate, "tricolorii" nu au obţinut nicio victorie, au suferit 8 înfrângeri şi au terminat la egalitate două partide, ambele cu Georgia. Moldova a marcat doar 4 goluri şi a încasat 23. Aceasta este una din cele mai slabe campanii preliminare ale naţionalei noastre de fotbal.

"Moldova niciodată nu s-a calificat la un campionat european sau mondial. Nu pot să spun acum că am fost mai buni sau mai răi ca alte generaţii. Cred că am fost la acelaşi nivel. Poate că am început să jucăm mai mult fotbal decât în campaniile preliminare precedente", a afirmat atacantul, naţionala Moldovei, Radu Gînsari.

A fost o campanie nereuşită pentru noi. Dacă trecem în revistă ultimele meciuri, s-a văzut că fiecare dintre băieţi a dat totul, dar din păcate acesta până când e nivelul nostru. Trebuie să ne gândim cum să facem ca să-l ridicăm", a spus căpitanul, naţionala Moldovei, Alexandru Epureanu.

Serbia s-a clasat pe prima poziţie in grupa noastră, după ce a învins aseară cu 1 la 0 Georgia şi s-a calificat la Campionatul Mondial. În derby-ul grupei, Irlanda a câştigat cu 1 la 0 meciul din deplasare cu Ţara Galilor şi va lupta la baraj pentru un loc la turneul final. Semifinalişti la EURO 2016, galezii au ratat calificarea la Mondiale.

Lasă un comentariu