Un nou impuls privind relaţiile bilaterale dintre SUA şi Moldova: Congresul american a relansat Grupul de prietenie pentru țara noastră

Embed:

În Congresul american a fost relansat Grupul de prietenie pentru Moldova. Asta după ce republicanul Pete Olson și democratul David Price au solicitat autorizarea Grupului în legislativul Statelor Unite.

Potrivit reprezentanţilor Parlamentului ţării noastre, activitatea acestui grup va contribui la îmbunătăţirea dialogului strategic între cele două state şi va fi o platformă pentru promovarea intereselor Republicii Moldova.

Congresmanul Pete Olson a declarat că relațiile dintre Statele Unite și ţara noastră sunt extrem de importante, mai ales domeniul privind securitatea energetică. El a menţionat că Moldova are un potenţial uriaş de dezvoltare şi a apreciat progresele înregistrate.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit, la Washington, cu mai mulți senatori și congresmeni americani, membri ai Partidului Republican.

Grupul de prietenie pentru ţara noastră a fost înregistrat pentru prima dată în Congresul american în martie 2012.

Lasă un comentariu