Un nou partid politic. Foşti membri ai Platformei DA vor să creeze o formaţiune

Embed:

Se declară în opoziţie  atât faţă de guvernare, cât şi faţă de partidele existente, motiv pentru care vor să creeze o formaţiune politică nouă şi curată. Sunt planurile unor oşti membri ai Partidul "Demnitate şi Adevăr" al mafioţiolor fugari Ţopa.

Noul proiect se va Partidul Voința Poporului, au anunţat membrii grupului de iniţiativă, printre care se numără şi fostul membru CEC Ştefan Urâtu. În cadrul unei conferinţe de presă, aceştia s-au arătat dezamăgiţi de acţiunile foştilor colegi din Partidul "DA" şi au criticat guvernarea. 

"În ultima perioadă tot ne-am deprins să fim tratați de guvernări numai nu ca valori, în contextul în care drepturile ne sunt încălcate, libertate de decizii ne este îngrădită. Zilnic, peste o sută de persoane părăsesc hotarele țării. Se pune întrebare: "Cine rămâne în țară", a spus membrul grupului de iniţiativă, Victoria Anton.

Migrația masivă a populaţiei,situația economică precară, problemele din sistemul financiar-bancar şi lipsa susținerii suficiente pentru mediul de afaceri - sunt câteva dintre reproşurile aduse guvernării de către membrii grupului de inițiativă privind crearea Partidului Voința Poporului.

"Suntem cu toții martori cum agricultura a ajuns în pragul inexistenței, deorece ne-am transformat doar în producători de materie primă", a zis membrul grupului de iniţiativă, Artur Cebanaş.

Fostul membru al Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, care a participat activ la protestele organizate de Platforma "DA", a evitat să-şi critice foştii colegi de baricade politice, dar nu a ezitat să ceară socoteală patronilor Partidului "DA", care se ascund în Germania de justiţia moldovenească.

"Atunci când a trebuit să fie adus Platon din Ucraina, mai puțin de o săptămână a fost suficient să fie adus. Dacă sunt argumente suficiente față de Țopi, atunci, de ce să nu fie aduși aici", a afirmat membrul grupului de iniţiativă

Şi penalul Renato Usatîi a fost criticat de reprezentanţii grupului de inițiativă.

"Partidul lui Renato Usatîi și altele care au apărut pe bani mari, să știți că lume nu mai este cea cu 50 de ani în urmă, lumea, poporul este citit, în teritoriu ele nu sunt respectate, măcar cu concertele de milioane, asta nu este politică", a declarat membrul grupului de iniţiativă, Iulia Tănase.

Noul partid va fi de centru şi va avea o doctrină neoconservatoare. Anterior mai mulți lideri locali din cadrul Partidului "DA" au părăsit formațiunea şi l-au acuzat pe Andrei Năstase de dictatură şi cheltuirea netransparentă a banilor colectaţi în Piața Marii Adunări Naționale.

Lasă un comentariu