Un restaurant din sectorul Rîşcani al Capitalei a izbucnit în flăcări. Doi bărbaţi au vrut să stingă focul, dar au suferit arsuri

Embed:

Un restaurant din sectorul Rîşcani al Capitalei a izbucnit, aseară, în flăcări. Doi bărbați, de 24 și, respectiv, 54 de ani, au încercat să stingă singuri focul, dar s-au ales cu arsuri la mâini. Angajaţii localului au evacuat imediat vizitatorii şi au alertat pompierii, care au venit cu patru autospeciale. Intervenţia lor a durat mai mult de o oră.

Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit în jurul orei 20 şi 40 de minute, când în restaurant se aflau mai mulţi vizitatori. Cu puţin timp înainte de dezastru, în local a avut loc o cerere în căsătorie. Tânărul care şi-a cerut iubita de soţie spune că a ieşit afară cu un prieten, iar când a revenit în restaurant a văzut totul în flăcări.

Logodnica tânărului i-a spus că focul ar fi pornit de la un șemineu, după ce unul dintre chelneri a vărsat în el alcool. 

Doi bărbaţi au încercat să stingă singuri focul, dar s-au ales cu arsuri uşoare la mâini. Ei au fost transportaţi la Centrul de Leziuni Termice din Capitală.

"Traumatismul nu prezinta un pericol pentru viaţa şi pentru sănătate. Li s-a acordat asistenta medicală specializată dupa ce pacienţii au refuzat internarea", a spus şeful Secţiei, Centrul de Leziuni Termice, Octavian Cirimpei.

Potrivit pompierilor, flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați din interiorul și acoperișul restaurantului.

"La fața locului au intervenit patru autospeciale ale salvatorilor și pompierilor, inclusiv trei echipaje de protectori, care au lucrat în interior. Ajunși, pompierii au stabilit că iese fum dens din interiorul localului", a afirmat ofiţerul de presă, IGSU, Liliana Pușcașu.

Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență urmează să stabilească de la ce exact a pornit focul.

Lasă un comentariu