Un şeic, la Chişinău. Ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite s-a întâlnit cu Andrei Galbur

Embed:

Zborurile directe din Chişinău spre Abu Dhabi ar putea fi relansate. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul de Externe Andrei Galbur, la o conferinţă de presă, susţinută cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, șeicul Bin Zayed Al Nahyan, care se află într-o vizită în ţara noastră. Oficialii au semnat două acorduri bilaterale. Primul presupune promovarea și protejarea investițiilor, iar al doilea - prevenirea evaziunii fiscale.

"Am vorbit despre prioritatea acordată de noi atragerii investițiilor și promovării exporturilor, securităţii energetice, creșterii competitivității. Am discutat despre perspectivele instituirii reprezentanților diplomatici atât la Chișinău cât și în Abu Dabi. Un alt subiect a fost necesitatea dinamizării cooperării dintre agențiile aeronautice civile ale țărilor noastre și sperăm că în curțnd vom reuși să relansăm zborurile directe dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite", a spus ministrul de Externe, Andrei Galbur.

Ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că susţine dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două state, astfel încât, în anul 2020, Moldova să aibă un pavilion la Dubai EXPO. 

"Eu personal percep această vizită ca o bună oportunitate de a extinde relația aceasta. Este prima vizită a unui ministru din Emiratele Arabe Unite, dar este și vizita mea personală, prim avizită. Și vreau să vă asigur că deși este o vizită scurtă ceea ce am văzut și ceea ce am simțit din generozitatea dumneavoastră și cuvintele bune mă fac să aștept cu nerăbdare să revin", a menționat ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

În semn de prietenie, şeicul i-a adus omologului său moldovean un cadou.

Şeicul mai are programate întâlniri cu şeful statului, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip.

Abdullah bin Zayed Al Nahyan are 45 de ani și este ministru al Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite încă din 2006. Tatăl său este unul dintre fondatorii Emiratelor Arabe Unite şi a condus ţara timp de 33 de ani.

Lasă un comentariu