Uniunea Europeană oferă 36,3 milioane de euro, suport bugetar pentru Republica Moldova

Embed:

Şi Delegaţia Uniunii Europene în ţara noastră a anunţat, astăzi, debursarea asistenţei financiare de 36,3 milioane de euro pentru ţara noastră. Banii sunt oferiţi Guvernului de la Chişinău pentru a continua mai multe reforme, a crea locuri de muncă și a consolida administrația publică.

Într-un comunicat de presă emis de Delegaţia UE în Moldova, banii vor fi folosiţi pentru implementarea acordului de creare a Zonei de Liber Schimb între Uniunea Europeană și ţara noastră, reformarea poliției şi a politicilor de finanţe publice, dezvoltarea agriculturii, dar şi continuarea liberalizării regimului de vize cu ţările Uniunii Europene.

Asistenţa financiară este cu aproape 10 milioane de euro mai mică faţă de cea solicitată de autorităţile de la Chişinău şi a fost acordată în urma realizării parţiale a condiţiilor prevăzute de acordurile între UE şi ţara noastră.

Oficialii europeni au menţionat că Moldova a progresat în ceea ce priveşte gestionarea finanțelor publice, a îmbunătățit competivitatea în sectorul agroalimentar şi şi-a intensificat lupta cu traficul de ființe umane și crimele organizate.

Pe pagina sa de facebook, premierul Pavel Filip a scris că debursarea acestor bani reprezintă încă o confirmare a perseverenţei cu care se implementează angajamentele asumate de ţara noastră faţă de partenerii de dezvoltare.

Lasă un comentariu