Usatîi ar fi folosit probe false pentru a ieşi basma curată din cazul atacului comandat asupra lui Gorbunţov

Embed:

Renato Usatîi ar fi folosit probe false pentru a ieşi basma curată din cazul atacului pe care l-a comandat asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov. O investigaţie a jurnaliştilor portalului zeppelin.md arată că primarul fugar al oraşului Bălţi i-ar fi plătit unui necunoscut, pentru ca acesta să-şi asume complicitatea la tentativa de omor.

Mai mult, Usatîi i-ar mai fi cerut să declare că adevăratul comanditar ar fi Alexandr Antonov, un vechi partener de afaceri al lui Gorbunțov.

În jocul lui Usatîi a fost prins jurnalistul român de la portalul RISE Mihai Munteanu.

Până a pune condiţii, Usatîi s-a asigurat că cel care-şi va asuma vina va spune exact ce-i va cere el. Omul de legătură dintre primarul oraşului Bălţi şi RISE a fost hoţul în lege Ion Druţă, alias "Pisateli".

La trei ani de la prezentarea filmului realizat de RISE, killerul Vitalie Proca le-a declarat jurnaliştilor de investigaţie că, de fapt, acest "Oleg" nici nu există, iar totul a fost doar o făcătură.

Deşi Gorbunțov a văzut imaginile în noiembrie 2014, poșta lui Usatîi conține un e-mail expediat curatorului său din cadrul serviciilor secrete din Federaţia Rusă încă pe 9 iulie 2013. Metadata arată că filmuleţul cu acest "Oleg" a fost realizat pe 30 iunie 2013. Jurnaliştii "Zeppelin" au descoperit că înregistrarea a fost modificată la data trimiterii în așa fel, încât să pară că ar fi fost făcută pe 9 iulie.

Renato Usatîi a fost anunţat în urmărire internaţională încă anul trecut. El este acuzat că ar fi pus la cale omorul bancherului rus Gherman Gorbunţov, dar şi că ar fi mituit martorii. În prezent, primarul oraşului Bălţi se ascunde la Moscova.

Lasă un comentariu