Va deveni mai atractiv pentru companiile aeriene străine. Aeroportul din Capitală va avea o nouă pistă

Embed:

Aeroportul din Capitală va avea o pistă nouă de aterizare şi decolare. Lucrările de construcţie a drumului urmează să înceapă deja în această primăvară. După proiect, pista trebuie să fie gata până în luna mai a anului viitor. Reprezentanţii Aeroportului spun că, astfel, vor putea opera mai multe curse şi vor deveni mai atractivi pentru companiile aeriene străine.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului din Capitală, cea de-a doua pistă va fi mai scurtă decât cea principală cu aproape un kilometru, dar va avea aceleaşi caracteristici. 

"O să avem a doua pistă cu caracteristici de 2400 de metri lungime, 45 metri lăţime, dotată cu sistemul de lumini care va putea primi toate tipurile de aeronave. Pista va fi construită exact ca şi pista pista de bază, din beton", a afirmat directorul Aeroportului Internaţional Chişinău, Petru Jardan.

Datorită noii piste va creşte numărul curselor operate şi, respectiv, al pasagerilor.

"Se va atinge un obiectiv al Guvernului ce ţine de creşterea fluxului de pasageri până la nivelul de două milioane 600 de mii de pasageri. Se va asigura funcţionalitate non-stop a aeroportului", a declarat directorul Autorităţii Aeronautice Civile, Radu Bezniuc.

Lucrările de construcţie a pistei vor costa aproximativ 16 milioane de euro.

Lasă un comentariu