Va favoriza promovarea politicilor pentru dezvoltarea culturii în ţara noastră. Monica Babuc susține votul uninominal

Prin introducerea sistemului de vot uninominal, în Parlament ar putea ajunge mai mulţi oameni de cultură.  

Lucru care va favoriza promovarea politicilor pentru dezvoltarea culturii în ţara noastră. De această părere este ministrul Culturii, Monica Babauc, care a fost invitata emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit ei, introducerea unui nou sistem de vot este singura soluţie pentru schimbarea clasei politice din Moldova. 

"Ştim că coform tuturor sondajelor care există la noi, clasa politică este percepută de electorat ca una de calitate proastă, coruptă, care nu se îngrijeşte de grijile elctoratului. Prin urmare, se impune schimbarea clasei politice. Bineînţeles, că această iniţiativă a votului uninominal vine ca una din soluţiile cele mai plauzibile în vederea modificării şi schimbării la faţă a clasei politice de la noi", a declarat Monica Babuc.

Monica Babuc a mai adăgat că regretă faptul că sunt persoane care critică artiştii care şi-au exprimat susţinerea privind introducerea sistemului de vot uninominal.

"Eu îmi pun întrebarea dostoievskiană „Cine sunt judecătorii?” De ce suntem întotdeauna gata să judecăm pe cineva pentru opinii care nu sunt conforme opiniilor noastre. Iar dacă acest lucru există, atunci să încercăm să acceptăm şi să venim cu argumente. Nu să atacăm artişti care şi-au expus opiniile şi să invocăm nu ştiu ce motive de corupţie, nu ştiu ce. Este un lucru care devine deja haios", a comentat ministrul Culturii.

În cadrul emisiunii, Monica Babuc a mai declarat că ia măsuri ca în scurt timp, salariile oamenilor din Cultură să fie majorate.

Lasă un comentariu