Vacanţă forţată pentru elevii gimnaziului din satul Goteşti. 350 de elevi nu pot reveni la ore, din cauza reparaţiei

Embed:

Elevii gimnaziului din satul Goteşti, raionul Cantemir, sunt încă în vacanţă, de nevoie. Aceştia nu pot reveni la ore, pentru că şcoala lor se află în reparaţii. Administraţia instituţiei speră că lecţiile vor începe până pe 18 septembrie şi afirmă că elevii vor fi nevoiţi să recupereze toate orele pierdute în zilele de sâmbătă şi în alte vacanţe.

"La întâi septembrie a fost organizat careul dedicat primului sunet. La final, le-am spus:" Vacanţă plăcută în continuare", a spus directorul gimnaziului "Vasile Pîrvan" din comuna Goteşti, Aliona Bodea.

Aşa şi-au început noul an de studii cei peste 350 de elevi de la gimnaziul "Vasile Pîrvan" din Goteşti.

Reparaţia capitală a instituţiei de învăţământ a început în luna mai, iar lucrările nu au fost, până acum, încheiate. Şeful şantierului speră să termine parterul şi primul nivel până săptămâna viitoare, pentru ca elevii să poată reveni la ore. Cel de-al doilea etaj va fi reparat, însă, la începutul anului viitor, aşa cum prevede contractul.

"Lucrările de reparaţie vor fi încheiate în ianuarie. Nu sunt motive să nu reuşim. Le vom executa conform prevederilor contractului", a zis şeful şantierului Evghenii Nicolschi.

Directoarea gimnaziului afirmă că toate lecţiile pierdute vor fi recuperate. 

"Consiliul de administraţie a gimnaziului a luat decizia ca suspendarea lecţiilor să fie începută o dată cu data de patru până la data de 17 septembrie cu recuperarea orelor în zilele de vacanţă şi sâmbăta", a afirmat directorul gimnaziului "Vasile Pîrvan" din comuna Goteşti, Aliona Bodea.

Elevii recunosc că se bucură de vacanţa prelungită, dar sunt nemulţumiţi de faptul că vor trebui să recupereze orele pierdute în zilele de weekend.

Gimnaziul "Vasile Pîrvan" din satul Goteşti, raionul Cantemir, este renovat în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială, în valoare de aproape 20 de milioane de lei. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a declarat că nu știa despre acest caz. 

Lasă un comentariu