Valeriu Ghileţchi este noul vicepreşedinte al Parlamentului

Embed:

Numiri şi demiteri la Parlament în cadrul ultimei şedinţe din această sesiune. Liderul grupului parlamentar Popular European Valeriu Ghileţchi este noul vicepreşedinte al Parlamentului. Pentru candidatura acestuia au votat 51 de deputaţi. 

Candidatura lui Valeriu Ghileţchi a fost propusă de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în urma unor  consultări cu fracţiunile parlamentare.

Schimbările au fost făcute după ce liderul PPEM, Iurie Leancă, şi-a dat demisia fiind propus de premierul Pavel Filip pentru funcţia de vicepremier pentru Integrare Europeană.

Soarta lui Iurie Leancă, dar şi a celorlalţi miniştri noi, este însă, deocamdată, incertă, deoarece şeful statului, Igor Dodon a refuzat candidaturile propuse de coaliţia de guvernare.

Astăzi, premierul Pavel Filip a înaintat din nou cele şapte candidaturi şi a menționat că, în conformitate cu prevederile Constituţiei, Preşedintele este obligat a doua oară să accepte propunerile. În acest sens, există şi o hotărâre a Curții Constituționale. 

"Dacă nu va accepta aceste propuneri, dar eu sper să le accepte, o să încerc să mai am o discuție cu președintele țării, pentru că nu ajută nimănui aceste blocaje și această tărăgănare de timp, vom apela din nou la Curtea Constituțională, chiar dacă a explicat o dată această situație, să mai explice încă o dată", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Lasă un comentariu