Venituri mai mari: Salariul mediu lunar a crescut cu 13% în lunile aprilie-iunie

Embed:

Salariul mediu lunar a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu peste 13 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, venitul mediu al unui salariat a constituit aproximativ 5.500 de lei. Cele mai mari lefuri le-au avut moldovenii care activează în domeniul IT. 

În lunile aprilie - iunie, salariul mediu al unui bugetar a fost de aproape cinci mii de lei şi a înregistrat o creştere de 13,2 la sută. Angajaţii din instituţiile private au obţinut, în medie, câte şase mii de lei, ceea ce constituie o majorare de 13 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cel mai mare salariu oficial s-a înregistrat în domeniul IT şi a fost de aproximativ 12.500 de lei. Lefuri de peste 10 mii de lei au şi moldovenii care muncesc în sectorul financiar şi cel al asigurărilor. Top trei este completat de angajaţii în producţia şi furnizarea energiei electrice și termice, a gazelor, apei calde și a aerului condiționat, care au primit pe lună, în medie, câte aproape 10 mii de lei.  

La polul opus se află cei care muncesc în domeniul artei. Ei au înregistrat venituri de doar 3.300 de lei. Salariile nu sunt prea mari nici în agricultură, silvicultură şi pescuit, unde câştigul mediu este de 3500 de lei pe lună. Printre angajaţii cu cele mai mici lefuri sunt şi cei din alimentaţia publică. Ei au primit lunar aproximativ 3700 de lei.  

Lasă un comentariu