Vernisaj de suflet. O nouă expoziţie a artistului plastic Emil Childescu la Centrul "Constantin Brâncuşi" din Capitală

Embed:

A ilustrat opere literare precum "La cireşe" de Ion Creangă, "Somnoroase păsărele" de Mihai Eminescu sau "Balade" de Vasile Alecsandri, iar acum a pregătit o nouă surpriză pentru admiratorii săi.

Artistul plastic Emil Childescu a prezentat publicului 200 de tablouri pictate în acuarelă. Lucrările au fost realizate pe parcursul întregii cariere şi au fost expuse, astăzi, în cadrul unui vernisaj care s-a desfăşurat la Centrul "Constantin Brâncuşi" din Capitală. 

La expoziţia întitulată "Dumnezeu și natura" au venit prietenii, colegii dar şi admiratorii creaţiei lui Emil Childescu.

Pictorul susţine că în colecţia sa sunt mult mai multe tablouri decât cele expuse acum.

"Am nevoie de vreo zece săli ca acestea, am pus doar o picătură aici. Eu la unele tablouri am lucrat şi zece ani, uitaţi-vă la anii de pe tablouri şi cinci şi 11 ani. Îmi place mult să pictez grâul, când el e galben ca aurul. Aici este nepotul meu, mic, doi anişori, cum el miroase liliacul şi un câine alături de el", a spus artistul plastic Emil Childescu.

Printre invitaţi a fost şi ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Dincolo de faptul că este un mare pictor, este un mare vizionar şi un intelectual care a dat picturii sale, rădăcinile unor picturi importante, unor gânduri importante. Eu mă bucur să-l văd pe maestru astăzi în plină formă la 80 de ani ai dânsului, atât de tânăr", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru, Bolboceanu i-a oferit artistului medalia Mihai Grecu, cea mai înaltă distincţie a instituţiei.

Expoziţia artistului plastic Emil Childescu va fi deschisă până în data de 14 mai. 

Lasă un comentariu