Veste bună pentru locuitorii din raionul Edineţ. În satul Fetești a fost inaugurat un punct de urgenţă, dotat cu o ambulanţă şi echipament medical modern

Embed:

Veste bună pentru mai mulţi locuitori din raionul Edineţ. De acum în colo, ei vor beneficia de servicii medicale de calitate, întrucât în satul Fetești a fost inaugurat un nou punct de urgenţă, care va deservi mai multe localităţi. Astfel, timpul de aşteptare a ambulanţei se va reduce de câteva ori. 

Noul punct de asistenţă medicală urgentă va deservi 13 mii de oameni din şapte sate. Instituţia a fost dotată cu o ambulanţă şi echipament medical modern. 

"Avem toate medicamentele. Avem cardiograf, o mașină foarte dotată, e nouă, cu echipament foarte bun", a spus felcerul Ludmila Ursachi.

"S-au deschis locuri de muncă, avem unde lucra. E foarte bine, suntem mulțumiți. Aici vom duce bolnavii, avem tot aparatajul necesar", a zis infirmiera Adela Graur.

Oamenii sunt mulţumiţi că ambulanţa va ajunge mai repede la ei, atunci când vor solicita ajutor.

Lucrările de amenajare a sediului au durat şase luni.

"Pentru construcția acestui punct au fost cheltuiți peste un milion 300 de mii de lei. 100 de mii au fost cheltuiți pentru procurarea mobilierului nou", a afirmat şeful adjunct al Centrului Național de Medicină Urgentă, Alexandru Ghidirimschi.

"E important să aducem Europa acasă. E important să ne bucurăm cu toții de servicii medicale de calitative și corespunzătoare", a spus deputatul PDM, Oleg Sîrbu.

În ultimii doi ani, în toată ţara, au fost renovate 20 puncte de asistență medicală urgentă.

Lasă un comentariu