Vestesc Naşterea Domnului. Preoţii au mers pe la enoriaşi pentru a le binecuvânta casele

Embed:

În ajunul Crăciunului pe stil vechi, preoţii din ţară merg din casă în casă pentru a vesti Naşterea lui Iisus Hristos. Slujitorii Domnului îi vizitează pe enoriaşi ca să le binecuvinteze gospodăriile. La rândul lor, credincioşii îi întâmpină pe oaspeţi cu dulciuri şi crăciunei. 

În fiecare an, în ajunul Crăciunului pe stil vechi, părintele Victor Pleşca din satul Grătieşti, ajutat de un grup de corişti, merge din casă în casă pentru a vesti naşterea Mântuitorului.

Sătenii din Grătieşti spun că aşteaptă vizita preotului, care reprezintă pentru ei o binecuvântare. 

"E Naşterea Domnului, este o sărbătoare foarte frumoasă pentru noi. E din copilărie şi colindătorii îi aşteptăm", a spus o locuitoare din Grătiești, Emilia Braghiș

Slujitorul Domnului le-a cântat enoriaşilor rugăciuni şi le-a dorit lumină în case şi în suflete.

Olga Frunză, în vârstă de 84 de ani, spune că urările preotului i-au dat putere şi speranţă că va trăi încă mulţi ani. 

"Foarte bine m-am simţit şi mulţumesc tuturor că aţi venit în casa noastră cu aşa cuvinte frumoase", a menționat locuitoarea satului Grătiești, Olga Frunză.

Slujitorul Domnului spune că naşterea Mântuitorului este una dintre cele mai importante sărbători creştine.

"Satul nostru este cu tradiţii frumoase frumoase şi noi le păstrăm din bătrâni. Şi mereu când mergem avem un clopoţel, mergem în fiecare an cu el, îl păstrăm anume pentru Naşterea Domnului", a afirmat parohul Bisericii Sfânta Treime din Grătieşti, Victor Pleșca.

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie.

Lasă un comentariu