Viaţa, arenă de circ. De 28 de ani, soţii Marcel şi Rima Ursu dăruiesc zâmbete celor din jur

Embed:

Îşi trăiesc viaţa ca pe o arenă de circ, iar toate grijile sunt tratate cu mult umor. Este vorba despre soţii Marcel şi Rima Ursu, cei care şi-au dedicat viaţa copiilor. Acum 28 de ani, au decis să devină clovni pentru a dărui căldură celor din jur, dar şi pentru a le face viaţa mai veselă. Astfel pasiunea lor de a aduce zâmbete s-a transformat într-o afacere de familie. 

Povestea lor de dragoste a început cu mult timp în urmă. S-au cunoscut pe când aveau câte 13 ani şi ambii studiau la şcoala de arte din Bălţi. După ce au absolvit, au încercat să intre la o şcoală de profil din Moscova, nu a fost însă să fie, aşa că Marcel a mers la armată. Nici acolo însă nu a uitat de dragostea pe care o avea faţă de artă şi de frumos.

"Cântam la acordeon şi cu vocea, am cântat în cor, am lucrat ca artist original, asta pantomima şi jongleria. Doi ani am făcut armata ca artist militar. După armată am făcut nunta şi am început să predăm chiar în Bălţi era studia de circ şi noi am început să predăm cu soţia", a zis clovnul Marcel Ursu.

Revenit acasă a început să evolueze împreuna cu soţia. Au cutreierat lumea în lung şi în lat.

"Am lucrat şi pe croazieră internaţională, împrejurul lumii, am fost la multe festivaluri şi în China şi în Elveţia şi în Italia, în Israel şi în Rusia în Ucraina, dar tot ne trăgea să ne întoarcem în Moldova, că aici sunt părinţii, plaiul nostru natal", a spus clovnul Marcel Ursu.

Totuşi dragostea şi dorul de casă au fost mai puternice.

"Când eu am lucrat după hotare, ţineam steagul Moldovei şi în final noi ne mişcam după muzica lui Michael Jackson şi eu plângeam, lacrimi că eu ţin steagul Republicii modlova, dar sunt departe şi vreau aşa acasă să mă întorc", a afimat clovnul Marcel Ursu.

Cuplul are doi copii. Cea care le-a urmat calea este fiica mai mare.

"Fiica noastră a absolvit şcoala muzicală, noi am încercat să o implicăm în circ, dar ea totui a ales muzica. Acum ea locuieşte în Italia şi predă într-o şcoală muzicală, în care ea primeşte o foarte mare plăcere, şcoala de artă", a zis clovnul Rima Ursu.

Feciorul a ales însă alt drum.

"Feciorul este inginer-tehnolog, el se împacă mai bine cu tehnica. Repară computere. Ceea ce ţine de artă este departe de el", a spus clovnul Rima Ursu.

Viaţa de clovn îşi are farmecele ei, dar totuşi cea mai mare apreciere pentru un artist este dragostea spectatorilor, în special cea a copiilor. Clovnii sunt cei mai aşteptaţi oaspeţi la petreceri.

Lasă un comentariu