Victimele atentatului terorist de la New York din 11/9, comemorate. Oficiali moldoveni au depus flori la Ambasada SUA

Embed:

Victimele atentatului terorist de la New York din data de 11 septembrie 2001, au fost comemorate astăzi la ambasada SUA de la Chișinău. Miniștrii, împreună cu premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus flori și au aprins lumânări în memoria victimelor atentatului sângeros.

"Am venit astăzi să ne exprimăm prin gânduri și prin acest gest că comemorăm, că ținem minte de victime și cu siguranță apreciem și ceea ce face Statele Unite ale Americii pentru Republica Moldova prin suportul pe care îl oferă, inclusiv pe dimensiunea securității, apărării, și a luptei împotriva terorismului", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Nu ținem că suntem Cabinetul de miniștri. Suntem oameni și înțelegem foarte bine că această zi a fost o zi tristă în istoria Statelor Unite ale Americii. Republica Moldova și Guvernul, dar și fiecare om care trăiește aici la noi în țară este solidar cu Statele Unite ale Americii", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, James Pettit, a apreciat gestul oficialilor moldoveni.

"Este foarte important că avem alături partenerii noștri, inclusiv Republica Moldova, în această luptă", a declarat ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit.

Cu un mesaj de susținere pentru poporul american a venit și președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că terorismul trebuie combătut în fiecare zi, iar omenirea nu trebuie să cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine.

Tragedia care a lovit Statele Unite ale Americii în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană. Pe 11 septembrie 2001, am fost cu toții martorii unui adevăr – terorismul trebuie combătut în fiecare zi, a scris Igor Dodon.

Acum 16 ani, aproape trei mii de oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii turnurilor gemene din New York. Un avion de pasageri a fost deturnat şi s-a prăbuşit peste clădirea PentagonuluI.  

Masacrul de pe 11 septembrie 2001 i-a fost atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de Osama bin Laden. 

Lasă un comentariu