Menu

Victor Covaliov este cel mai bun inventator din Moldova! Acesta are la activ 269 de invenții

Săptămâna trecuta a fost ales cel mai bun inventator din Moldova! Acesta este renumitul chimist Victor Covaliov. Premiul i-a fost oferit de Guvern. Colegul nostru, Nicu a discutat cu el și a aflat care este invenția care a revoluționat mediul științific de la noi, dar și de peste hotare. Și de ce acesta a fost supranumit de revistele internaționale "Inventatorul tehnologiilor verzi și gardian al purității".

Victor Covaliov este unul dintre cei mai activi oameni de știință din Moldova, acesta are la activ 269 de invenții. Recunoștința mondială a primit-o, însă pentru cercetarea în domeniul sistemului de producere a biogazului din deșeurilor agroindustriale.

Astfel, acesta a reusit să soluționeze unele problemele în domeniul energiei alternative.

Și a reușit. Inovația sa a fost o premieră pentru întreaga lume. Ea fost aleasă dintre 1.500 de proiecte din 170 de tari participante la National ENERGY GLOBE Awards.

Mai mult, chimistul a reușit să extragă din aceeași biomasă, vitamina B12, numita și cobalmina sau "vitamina rosie". Aceasta se găsește în produsele de origine animală.

Fiica lui Olga i-a călcat pe urme și are și ea peste 260 de invenții, dar și cercetări importante în domeniul poluării apelor.

Se pare că familia Covaliova face echipă bună, împreună au peste 500 de descoperiri științifice. Și cine știe, poate într-o zi vor primi și premiul Nobel.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.