Victorie SENZAŢIONALĂ! Sheriff Tiraspol a învins FC Zlin, scor 1 - 0

Embed:

Campioana Moldovei continuă să uimească Europa. Sheriff Tiraspol a învins aseară cu scorul de 1 la 0 echipa FC Zlin şi este lidera grupei F din Liga Europa. Pentru a deveni prima echipă din Moldova care se califică în primăvara europeană, gruparea tiraspoleană are nevoie de un egal în meciul din deplasare cu FC Copenhaga din ultima etapă.

Sheriff şi-a asigurat deja aproape patru milioane de euro în urma participarii în Europa League.  

Golul victoriei pentru Sheriff a fost marcat de brazilianul Jairo în minutul 11.

FC Zlin a putut egala în minutul 66, însă cehii au trimis balonul în bara transversală dintr-o lovitură liberă.

Jucătorul Sheriff-ului, Badibanga a irosit două ocazii monumentale pe finalul meciului. Victoria de aseară a îmbogăţit clubul din Tiraspol cu 360 de mii de euro, iar până acum, campioana Moldovei şi-a asigurat 3,7 milioane de euro în urma participarii în Liga Europa.

Într-un alt meci disputat aseară în grupa F, Lokomotiv Moscova s-a impus acasă cu scorul de 2 la 1 în faţa danezilor de la FC Copenhaga. Eroul partidei a fost atacantul din Peru, Farfan care a realizat o dublă.

Campioana Moldovei ocupă primul loc în grupa F, având cu un punct mai mult decât Lokomotiv şi cu trei mai multe decât FC Copenhaga. Sheriff are nevoie de un egal în ultima etapă pe terenul danezilor pentru a se califica din grupe.

"Ne-a mai rămas încă puţin. Nu aş vrea să ne îmbătăm doar cu apă. Aşa că rămânem concentraţi să ne facem treaba până la urmă şi să scrim istorie, să fim prima echipă din ţară care se califică în primăvara europeană", a afirmat fundaşul Sheriff Tiraspol, Petru Racu.

"Nu numai pentru mine, dar pentru toţi fotbaliştii din echipă va fi cel mai important meci din carieră până în acest moment", a spus mijlocaşul Sheriff, Gheorghe Anton.

"Vrem să obţinem ceea ce nu a făcut-o niciodată întreaga ţară. Vrem să facem fericiţi toţi suporterii prin aceea că Sheriff va fi prima echipă moldovenească ce a trecut de faza grupelor. Cred că aşa ceva nu se va uita niciodată", a zis fundaşul Sheriff Tiraspol, Veaceslav Posmac.

Sheriff este neînvinsă în grupele Europa League după cinci etape disputate, performantă cu care se pot lauda echipe ca AC Milan, Zenit sau Lazio Roma. În cazul în care va accede în saisprezecimi, tiraspolenii vor mai încasa un milion de euro de la UEFA.

Partida crucială dintre Sheriff şi FC Copenhaga se va disputa pe data de 7 decembrie în Danemarca şi va fi transmisă la Canal 3.

Lasă un comentariu