Iurie Chirinciuc a primit O PUNGĂ SUSPECTĂ în biroul său

Embed:

(UPDATE 18:06) Şi șeful interimar al Administrației de Stat al Drumurilor, Veaceslav Teleman, va sta în arest preventiv în următoarele 30 de zile. 

Amintim că dosarul penal în care figurează şeful ASD şi ministrul Transporturilor a fost pornit pe fapte de corupție, legate de reparaţia unei porţiuni de drum din centura Chişinăului.

(UPDATE 17:57) Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul 13. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Buiucani. 

Ministrul nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunţării deciziei. 

(UPDATE 16:28) Ministrul Transporturilor, reţinut ieri într-un dosar privind reparaţia unei porţiuni de drum din centura Chişinăului, a fost pus astăzi sub acuzare de procurori. Iurie Chirinciuc este învinuit de corupere pasivă, abuz de serviciu și extragerea ilegală a resurselor minerale. 

"Primul capăt de acuzare se referă la acțiuni de corupere pasivă întreprinse de către factori din cadrul Ministerului transportului și infrastructurii drumului împreună cu alte persoane care desfășoară activitatea de antreprenoriat. Alt capăt de acuzare se referă la abuzul de serviciu în legătură cu construcția unui drum din raionul Ungheni. Și a treia acuzare se referea la extragerea ilegală a resurselor minerale", a declarat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. 

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că regretă situaţia ministrului Transporturilor. Liberalul a criticat Centrul Național Anticorupție.

"Pe de o parte îi prezintă cetățeanului ordonanță cu un conținut, dar informează societatea prin intermediul dumneavoastră cu totul altceva. Nu poate în ordonanță să fie învinuit pentru extragerea lutului, dar cetățenii să fie informați că a furat fonduri europene", a spus Ghimpu. 

În replică, şeful Procuraturii Anticorupţie a declarat că ancheta decurge conform legii.

"Există o diferență între un politician și un procuror. Politicianul are ca scop ridicarea propriei imagine a raitingului partidului său, diminuarea imaginii sau raitingul partidului oponent. Procurorul are ca scop la rândul său întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, complet și obiectiv asupra circumstanțele cazului", a declarat Viorel Morari. 

Centrul Naţional Anticorupţie a făcut publice imagini în care apare ministrul Chirinciuc primind o pungă suspectă în biroul său. 

Lasă un comentariu