Vitalie Gamurari: Noi am încercat să readucem și încredrea cetățenilor în Vectorul European. Efectul multor reforme s-a văzut deja

În cadrul Consiliului s-a discutat despre dinamizarea activității partidului și a guvernării, dar și elemente ce țin de strategia partidului pentru perioada următoare.

În rezoluţie sunt stipulate mai multe puncte ce ţin de bunăstarea populaţiei. Astfel, PDM îşi propune şi îşi va asuma prin fapte rezolvarea problemelor cetăţenilor Republicii Moldova.

Astăzi, în cadrul emisiunii Fabrika, Vitalie Gamurari a vorbit despre punctele menționate în rezoluția votată astăzi de PDM.

"Dacă examinăm ultimul an al activității PDM, vedem că ne-am axat pe niste subiecte foarte concrete. A fost un an greu. Sondajele care le-am prezentat au fost foarte clare, și anume s-a văzut faptul că încrederea în Guvern a crescut. Noi am încercat să readucem și încredrea cetățenilor în Vectorul European. Efectul multor reforme s-a văzut deja", a spus Vitalie Gamurari.

Referitor la remanierile guvernamentale, Vitalie Gamurari a spus că sunt pisibile unele remanieri, în cazul în care unele persoane nu-și vor îndeplini obligațiunile.

"Miniștrii nu vin pe viață. Rezultatele sunt cele care trebuie văzute. Populația se lovește zilnic de probleme. În condițiile în care Moldova este într-o perioada de criză, este foarte greu să spui că vor fi în următorii ani efecte pozitivei.

Pot fi remanieri în condițiile în care unele persoane nu-și vor îndeplini obligațiunile. Noi trebuie să înțelegem unele lucruri, faptul că funcționarul public trebuie să-și asume responsabilitățile, nu doar să gestioneze. Ministrul nu este doar o funcție, este o responsabilitate politică", a declarat în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, Vitalie Gamurari.

Lasă un comentariu