Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM: Guvernul va fi ţinut în anul 2018 departe de campania electorală

Embed:

Guvernul va fi ţinut în anul 2018 departe de campania electorală şi nu-şi va consuma energia pentru dispute şi lupte politice. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari după prima şedinţă tradiţională a formaţiunii din acest an. Totodată, Executivul, dar şi Parlamentul vor beneficia de ajutor profesionist din partea unor departamente specializate. 

"Partidul Democrat aşa cum a promis şi în perioada anului 2016 - 2017 va avea o tactică destul de clară, va lucra în beneficiul cetăţeanului şi va încerca să promoveze, implementeze programul de guvernământ fără a se implica în anumite lupte sau războaie politice. S-a găsit o soluţie prin care membrii Guvernului nu vor fi implicaţi în activitatea politică, să fie lăsaţi să îşi facă lucrul calitativ", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Pe lângă miniştrii PDM la şedinţa de astăzi a formaţiunii au participat şi cei tehnocraţi.

"Nu este vorba despre implicarea lor în activitatea politică din simplul motiv că s-a găsit o soluţie prin care miniştrii şi Guvernul în întregime pe perioada anului electoral să-şi poată executa obligaţiile sale în mod normal. A fost prezentat şi rezultatele unui sondaj sociologic, dar şi răspunsurile care sunt acumulate în contextul vizitelor ce au loc şi au avut loc în teritorii. Un lucru este ferm că cetăţenii aşteaptă de la guvernare o viaţă mai bună", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

O noutate anunţată în cadrul şedinţei este că miniştrii, dar şi deputaţii pot beneficia de suportul a nouă departamente de specialitate create de PDM. Domeniile de activitate ţin de Integrarea europeană, Economie, Sănătate, dar şi de securitatea statului.

"Sunt constituite din specialişti, din profesionişti, în primul rând din cadrul Partidului Democrat, dar şi din afara partidului în contextul în care aceste departamente trebuie să promoveze idei, propuneri care să fie în beneficiul Republicii Moldova", a menționat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Potrivit lui Gamurari, crearea departamentelor de specialitate este o practică europeană. Acestea sunt deja funcţionale şi analizează modul în care a fost implementat programul politic al formaţiunii.

Lasă un comentariu