Vitalie Gamurari: Referendumul este un pretext pentru a-şi face campanie electorală pe banii cetăţenilor

Embed:

Сâteva ONG-uri şi liderii PCRM, ai Partidului DA şi ai formaţiunii Partidul Nostru şi-au dat mâna pentru a stoarce 60 de milioane de lei din bugetul ţării. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, iniţiativa acestora de a iniţia un referendum împotriva votului mixt la parlamentare.

"Plebiscitul este o iniţiativă falsă şi reprezintă mai degrabă o fantezie a unor partide care nu au şanse să ajungă în Parlament, pentru că legea privind schimbarea sistemului electoral nu poate fi schimbată cu un an înainte de alegeri", a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

"Paradoxal este că Organizaţiile neguvernamentale au intrat în aşa o cârdăşie cu anumite partide politice care şi-au pierdut în mare parte electoratul. Opoziţia şi ONG-urile care cum am spus se declară pro-europene dar care cu regret în loc să apere interesele cetăţenilor au trecut acestă linie roşie şi au devenit organizaţii care se implică în politică probabil care vor fi şi taxate de către cetăţenii Republicii Moldova", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Gamurari a mai declarat că recentele alegeri în ai multe localităţi, unde PDM a câştigat majoritatea primăriilor, au arătat că aceste formaţiuni duc lipsă de persoane credibile în teritoriu. Potrivit lui, referendumul este un pretext pentru a-şi face campanie electorală pe banii cetăţenilor.

El a mai spus că dacă partidele îşi doresc acest referendum, nu au decât să-l organizeze din banii proprii. Reprezentanţii PCRM, ai Partidului DA şi ai formaţiunii Partidul Nostru nu au comentat aceste declaraţii. 

Lasă un comentariu