Vizită în Ţara Sfântă. Delegaţia Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, au adus un omagiu victimelor Holocaustului

Embed:

Delegaţia Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, aflată într-o vizită oficială în Israel, a efectuat, ieri, o excursie la locurile sfinte din Ierusalim.

Totodată, oficialii moldoveni au depus flori la complexul memorial Victimele Holocaustului, în semn de omagiu pentru cei şase milioane de evrei ucişi de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Premierul a fost impresionat de cupola cu fotografiile evreilor ucişi în lagărele de exterminare a complexului Yad Vashem. După excursie, oficialul a semnat în cartea oaspeților de onoare.

"Am scris aici profund impresionat de cele văzute și că sentimentul meu de respect pentru cei care au contribuit la înveșnicirea numelor celor care au avut de suferit în urma Holocaustului a devenit mult mai puternic", a afirmat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Ulterior, delegația moldovenească a vizitat locurile sfinte. Ghidul le-a vorbit oficialilor în limba română.

În cele din urmă, premierul şi cei patru miniştri au ajuns la mormântul lui Isus Hristos, locul în care, în fiecare an, în Sâmbăta Patimilor, se aprinde Focul Haric. Oficialii s-au închinat la Golgota și s-au rugat în locul în care Isus a fost uns cu mir, înainte de a fi așezat în mormânt.

Delegaţia Republicii Moldova se află într-o vizită oficială de trei zile în Israel. Ieri, premierul a avut o întrevedere cu omologul său de la Ierusalim. În cadrul întâlnirii, oficialii au ajuns la o înţelegere privind lansarea unei curse aeriene low cost Chişinău - Tel Aviv.

Lasă un comentariu