Vizită istorică. Cuplul regal spaniol, în prima vizită oficială

Embed:

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia lui, regina Letizia, efectuează prima vizită oficială în Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a i-a primit cu o extravagantă paradă militară. Regele Felipe al VI-lea şi soţia sa, regina Letizia efectuează această vizită la 34 de ani după ce tatăl lui Felipe a vizitat regatul în 1983.

Cuplul regal din Spania a fost întâmpinat la Palatul Buckingham de regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip. După ce și-au dat mâna, altețele sale au urcat în caleşti și s-au îndreptat la un dineu de gală organizat de primarul Londrei, Sadiq Khan.

Programul vizitei de trei zile include şi o întrunire cu lideri ai comunităţii de afaceri. Regele Felipe al VI-lea este însoţit de o delegaţie de aproximativ o sută de reprezentanţi ai unor companii spaniole.

Vizita de trei zile are loc în contextul în care tensiunile între cele două regate sunt tot mai puternice, din cauza eventualelor consecinţe ale Brexitului asupra viitorului Gibraltarului, un mic teritoriu britanic care se învecinează cu Marea Britanie.

Lasă un comentariu