Vlad Plahotniuc: Executivul va fi preocupat de problemele cetăţenilor

Embed:

Cabinetul de miniştri va sta departe de politică, după remaniere, şi va fi preocupat doar de problemele cetăţenilor. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu pentru agenția Moldpres. Liderul democraţilor a precizat că va face tot ce îi stă în puteri ca să-i asigure Guvernului linişte pentru a munci eficient. 

Vlad Plahotniuc a dat asigurări că, după remaniere, Cabinetul de miniştri condus de Pavel Filip se va concentra exclusiv pe problemele cetăţenilor, aşa cum s-a întâmplat şi până acum.

Preşedintele PDM a menţionat că decizia privind înlocuirea unor miniştri a fost luată în urma unui şir de consultări cu experţi care nu sunt implicaţi în politică şi nu au tangenţe cu actuala coaliţie de guvernare.

Liderul democraţilor afirmă că nu poate fi pus la îndoială profesionalismul miniştrilor şi viceprim-miniştrilor propuşi, care se bucură de notorietate în domeniile lor profesionale.

Vlad Plahotniuc le-a mulţumit miniştrilor care vor pleca pentru eforurile depuse până în prezent. Preşedintele PDM afirmă că, de la începutul anului 2016, când a fost învestit Guvernul Filip, au fost înregistrate progrese notabile, iar încrederea cetăţenilor în puterea executivă a crescut de aproape patru ori.

Vlad Plahotniuc a apreciat şi activitatea lui Pavel Filip, despre care spune că are calităţi demne de statutul său.

Totodată, preşedintele PDM a comentat acuzațiile liderului PAS, Maia Sandu, care a spus că la Guvern au fost propuşi spre numire foști liberali-democrați.

Vlad Plahotniuc a precizat că, atât Alexandru Tănase, cât și Iurie Leancă au plecat din formaţiune înainte să înceapă dezastrul în PLDM, spre deosebire de Maia Sandu.

Liderul democraţilor mai spune că afirmaţiile potrivit cărora PDM nu ar avea oameni competenţi pe care să îi numească în funcţii sunt amuzante şi lipsite de logică.

Lasă un comentariu